Reseptit
Pohjosahon possureseptit
Sianlihan seuraksi sopivat omena, luumu ja sipuli. Lisää vinkkejä possun käsittelystä ja resepteistä: Syötävän hyvä lihaopas – porsas
Sinappinen possunfilee
- Possun sisäfile
- sinappia, öljyä
Leikkaa fileeseen kevyesti pitkittäisiviiltoja. Sivele sitten liha joka puolelta sinapilla ja ruskista kevyesti paistinpannulla öljyssä.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Nosta file vuokaan ja kypsennä sitä puolisen tuntia. Nosta sitten liha uunista ja kääri se folioon ja anna tekeytyä vartin verran. Leikkaa viipaleiksi.
Possu-juurespata
- 8 -10 perunaa
- pala lanttua
- 2 porkkanaa
- 1 omena
- 1/2 kg sianlapaa tai etuselkää
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- 10 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- noin 1/2 l vettä
Kuori ja lohko sipulit, perunat, lanttu, porkkanat ja omena. Hitaammin pehmenevät porkkana ja lanttu kannattaa silputa hieman perunaa pienemmiksi palasiksi. Paloittele myös liha.
Asettele ainekset kerroksittain pataan, lisää mausteita kerrosten väliin. Kaada pataan vettä kunnes ainekset lähes peittyvät.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hauduta pataa kaksi tuntia. Tarjoa ruisleivän kera.