Olemme kasvattaneet lihasikoja Laukaassa vuodesta 1988. Pohjosahon siat ruokitaan omalla tilalla kasvatetulla viljalla ja eläinten hyvinvointiin kiinnitetään paljon huomiota. 

Sianlihan laatu

Lihan laatu varmistetaan omavalvontajärjestelmällä sekä säännöllisillä eläinlääkärin tarkastuksilla. Eläinlääkäri käy tilalla ennen teurastusta tarkastamassa elävät siat sekä tekemässä lihantarkastuksen teurastuksen jälkeen. Pohjosahon tilan lihan tunnistat aina soikeasta EY-410-1 -leimasta.

Tilalta hankkimasi lihan säilymisen varmistat huolehtimalla siitä, että kylmäketju ei katkea kuljetuksenkaan aikana. Pussita ja pakasta mahdollisimman nopeasti liha, jota et käytä heti.

Possut ruokitaan oman tilan viljalla

Omassa sikalassa syntyneet pikkuporsaat totuttelevat emon maidon jälkeen kiinteään ruokaan syömällä helposti sulavaa viljapohjaista ostorehua.

Pikkuporsasrehusta siirrytään omien peltojen ohran, vehnän ja kauran sekä GMO-vapaan valkuaistiivisteen yhdistelmään. Jo viljeltävien lajikkeiden valinnassa on kiinnitetty huomiota viljan soveltuvuuteen sioille. Vilja tuotetaan ympäristöehtojen mukaisesti. Lannoitteena käytetään sikalan lantaa, joka levitetään keväällä ennen kasvukautta pelloille kasvien käyttöön.

Tilallamme on 120 emakon yhdistelmäsikala. Syntyneet porsaat kasvatetaan lihasioiksi omalla tilalla.

Porsaat vieroitetaan emakosta noin 30 vuorokauden ikäisenä ja siirretään vieroitusosastolle kasvamaan noin kahden kuukauden ajaksi, jonka jälkeen ne siirretään lihasikalaan loppukasvatusta varten.

Lihasikalassa sikoja kasvatetaan 2,5—3 kuukautta. Teurastettavat possut ovat noin 5-6 kuukauden ikäisiä.

Kaikki toimittamamme sianliha on antibioottivapaata.

Lue lisää

%d bloggers like this: